درباره وبلاگ

نماز، واقعيتي است که خداوند مهربان از باب عشق و محبت از انسان خواسته است، نماز نوراني ترين حکم در شبستان حيات بندگان شايسته الهي است. ...اینجا قدمی هرچند کوچک در راستای زنده نگاه داشتن این امر بزرگ الهی یعنی نماز است . چه بسیار شهیدانی که ما را به انجام این فریضه الهی وصیت کرده اند و چه بزرگ انسان هایی که از زمان پیامبر اسلام (ص) تا کنون همچون ابا عبد الله الحسین و یارانشان که برای زنده نگاه داشتن این دین مبین و تحقق این امر الهی یعنی نماز ، جان هایشان را فدا کرده اند . پس بیایید پاسدار زحمات این بزرگمردان باشیم .
منوی اصلی
موضوعات وبلاگ
وصیت شهدا درباره نماز
وصیت شهدا
احادیث موضوعی
حدیث موضوعی
آرشیو مطالب
ابر برچسب ها
لوگوی دوستان
امکانات دیگر

واجبات نماز

واجبات نماز، یازده چیز است :
اول : نیّت

دوم : قیام
سوم : تکبیرة الاحرام ، یعنى ((اللّه اکبر)) گفتن در اول نماز
چهارم : رکوع
پنجم : سجود
ششم : قرائت
هفتم : ذکر
هشتم : تشهد
نهم : سلام
دهم : ترتیب
یازدهم : موالات ، یعنى پى در پى بودن اجزاى نماز.

 

نمازهاى واجب
نمازهاى واجب به شرح ذیل است :
1 - نماز یومیّه (شبانه روز) و آنچه ملحق به آن است مانند نماز جمعه ، نماز احتیاط، نماز قضا و نمازى که نماز گزار دوباره آن را اعاده مى کند

2 - نماز آیات که به سبب آمدن حوادثى چون : زلزله ، خسوف ، کسوف و مانند اینها واجب مى شود
3 - نماز میّت
4 - نماز طواف واجب خانه کعبه
5 - نماز قضاى والدین بر پسر بزرگ
6 - نمازى که به سبب اجیر شدن و نذر و قسم و عهد واجب مى شود.


 

نکات پزشکی پیرامون نماز

 
 
 
 
 
 
     

 

 

چرا شیعه بین دو نماز جمع مى‌کند؟
 

 

 

     
     
   
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
   

 

نماز
 

 

 

 

     
     
     
     
     

 

  • سخن در باره نماز 
       
       
       
       
       
       
       
نمازهای مستحبی
نماز قضا
       
       
       
       

 

چرا بر تربت سجده می کنیم ؟ احکام و مسائل نمازهای مستحبی تعقیبات مشترکه
تعقیب نماز ظهر
تعقیب نماز صبح تعقیب نماز عصر تعقیب نماز عشاء
تعقیب نماز مغرب
احکام نماز ثواب خوانده نماز با اذان و اقامه نماز جماعت و اثرات و جایگاه آن:
آیا در هنگام سجود باید نوک انگشتان پا در زمین قرار گیرد؟ کدام انگشت ؟
کسانى که قضاى نماز بر آنها لازم نیست : احکام وقت نماز وقت فضیلت نماز مغرب و عشا
وقت فضیلت نماز ظهر و عصر
وقت مشترک نماز مغرب و عشا وقت مخصوص نماز مغرب و عشا آموزش دعاهای وضو(دخترانه)
حالت‌های مختلف در اتصال به نماز جماعت
 آموزش دعاهای وضو(پسرانه)  سجده سهو را چگونه باید بجا آورد؟  سجده سهو در کجاها واجب می شود؟
آداب نماز جماعت
 وظیفهء کثیر الشک چیست؟ (احکام نمـاز)  شک هایی که نماز را باطل می کند  چه موقع نماز شکسته است ( شروط هشتگانه شکسته شدن نماز)
شک هایی که نباید به آنها اعتنا کرد (شکیات نماز)مهم
چرا در نماز جماعت حمد و سوره خوانده نمی شود؟(احکام نماز)  نماز مسافر احکام نماز شب (30 حکم)

حکم سجده و تشهد فراموش شده و نحوه انجام سجده سهو
 قبله  شرایط مکان نماز گزار  لباس نماز گزار
اصطلاحات احکام
 واجبات نماز  مقدمات نماز  فرق بین رکن و غیر رکن چیست؟
قیام
 آداب نماز  قرائت  حضور قلب
نیت
 آداب قبله  اذان و اقامه  نماز اول وقت
تکبیرة الاحرام
 آداب و مستحبات نماز3  آداب و مستحبات نماز2  آداب و مستحبات نماز1
ادعیه افتتاحیه ، تکبیرات هفتگانه
 تفسیر سوره حمد  فسیر سوره قدر وتوحید  رکوع اذان و اقامه
آموزش قرائت نماز
     
     
 
     
 

     

 




برچسب ها :

خداوندا

نمازهایم را اینگونه کن

ذره ذره از خود تهی شدن و جرعه جرعه از نور محبت تو سیراب شدن

آرام آرام به خیل صابران رستگارت پیوستن و قدم  به قدم با اهل نیاز همگام شدن

آنگاه است که بند بند وجودم تنها تو را می خواند و تنها از تو یاری می جوید

پس به صراط مستقیم هدایتش کن

آمین




برچسب ها : متون ادبی ـ اشعار نماز

شخصی خدمت امام صادق - علیه السلام- رسید، و برای انجام کاری استخاره کرد. از قضاء استخاره بد آمد. ولی اعتنا نکرد، و سفرش را که برای تجارت بود، آغاز کرد. اتفاقاً در سفر به او خوش گذشت، و سود بسیاری به دست آورد. وی از بد آمدن استخاره در شگفت ماند، از این رو پس از بازگشت، خدمت حضرت رسید و جریان را از ایشان پرسید. امام صادق - علیه السلام- لبخندی نموده و فرمودند: به یاد داری که در مسافرتت در فلان منزل آنچنان خسته بودی که خوابت برد. و وقتی بیدار شدی که آفتاب طلوع کرده و نماز صبحت قضا شده بود؟! اگر خداوند متعال آنچه را که در دنیاست به تو داده بود، جبران دو رکعت نماز قضای تو نمی‌شد.

منبع: جبهه و جهاد اکبر، ص107




برچسب ها : داستانهای نماز

نماز فرج

از امیر مؤمنان (علیه السلام): دو رکعت نماز بخوان ، در رکعت اول حمد وهزار بار توحید و در رکعت دوم حمد و یک بار توحید بعد تشهد بخوان و سلام بده و دعاى فرج بخوان و بگو:

(اى آن که چشم ها نتواندش دید و گمان ها نتوان او را یافت ، وصف گویانتوصیفش نتوانند کرد، و زمانها در او تغییرى نتواند داد، اى آن که ازحوادث نترسد، و طعم مرگ نچشد. اى آن که از فوت هراسى ندارد و گناهان بوىضررى نرساند، و آمرزش از او نکاهد، اى آن که وزن ذرات کوه هارا مى داند و بر گنجایش دریاها و عدد قطرات باران ، و برگ درختان ، و راهروى مورچه آگاه است ، آسمانى آسمان دیگر و ارضى ارض دیگر راو سطح دریا عمق دریا را و کوه اندوخته هاى درون خود را از نظر او نمى تواندبپوشاند، دیدگان خائن و نهفته هاىدل و آنچه شب بر آن ظلمت و روز بر آن پرتو افکند مى داند، از تو مسئلت مىکنم به اسم مخزون و مکنون در علم غیبت که اختصاص به خودت دارد واسمهایت را از آن برآورده اى ، که تو خدایى هستى که جز تو خدایى نیست ویکتاى بى شریکى ، و به اسمى از تو که چون تو را بدان خوانندجواب دهى ، و اگر از تو بدان سؤ ال کنند عطا کنى ، و به حق انبیاى مرسل تو وبه حق نگهداران عرش و به حق ملائکه مقرب تو و به حقجبرئیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل ، و به حق محمد (صلى الله علیه و آلهو سلم) وآل او که بر محمد (صلى الله علیه و آله و سلم) و آل او درود فرستى ، و قسمتبهتر عمرم را در آخر قرار دهى و بهترین اعمالم را آخرین آنها قراردهى و از تو مغفرت و خشنودى تو را مسئلت مى کنم اى ارحم الراحمین).

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

دو رکعت نماز بخوان و سر به سجده بگذار و صد بار بگو: (یا فاطمه ) بعد گونه راست را به زمین بگذار و همین طور بگو و بعد گونه چپ رابر زمین بگذار و بگو بعد پیشانى به مهر بگذار و آن را 110 بار بگو و بگو: (اىآن که از هر چیزى در امانى ، و همه چیز از تو ترسان است ، ازتو سؤ ال مى کنم به ایمنى تو از هر چیز، و ترس هر چیز از تو، این که برمحمد (صلى الله علیه و آله و سلم) وآل او صلوات فرستى، و به جان و خانواده و مال و فرزندان من امان ده تا اینکه از کسى ترسى نداشته باشم که تو بر هر چیز توانایى).

/**/

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

چهار رکعت است: در رکعت اول یک حمد و ده بار (ربنا و اجعلنا مسلمین ... خداوندا! مرا تسلیم خود قرار ده و از ذریه ما امتى مسلمان پدید آور، ومناسکخود به ما بنما، و توبه ما را بپذیر که تو تواب و رحیمى) و در رکعت دوم یک (حمد) و ده بار (خداوندا! مرا نمازگزار قرار ده، و هم از ذریه من،خداوندا! دعایم را بپذیر، خداوندا! مرا و والدینم و مؤمنان را در روز حسابمورد بخشش قرار ده) (سوره ابراهیم، آیات 42 و 43) و در رکعت سوم حمد یک بار بخوان و سپس ده بار بگو: (خداوندا! همسران و ذریه اى به ما ببخش که نور چشم و خوشحالى ما باشند و ما را رهبر متقیان قرار ده) (سوره فرقان، آیه 74)، و در رکعت چهارم یک حمدو ده بار بگو: (خداوندا! توفیقم ده که نعمتهاى که به من و والدینم داده اى شکرگزارى کنم وعمل صالحى که موجب خشنودى تو باشد به جاى آرم و ذریه مرا با صلاح آور و من به تو باز مى گردم و من از مسلمین مى باشم) (سوره احقاف، آیه 14)، بعد ازسلام ده بار بگوید: (ربنا هب ...) (سوره فرقان، آیه 74).

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

دو رکعت با هر سوره اى که مى خواهى بخوان و به قدرى که مى توانى بر محمد (صلى الله علیه و آله و سلم) وآل او درود فرست بعد بگو: (اى خداوندا! روزى براى توست که از ظالم براى مظلوم انتقام خواهى گرفت ولى جزع و بى تابى من صبر مرا بهحلم تو نمى رساند و مى دانى که فلان کس به من ستم کرده ، و با قدرتى که دارد به من ضعیف تعدى نموده ، اى پروردگار عزیز و درهم شکنندهقدرت جباران و یاور مظلومان از تو مسئلت دارم که هم اکنون قدرتت را به وى نمایى).

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

روز دهم ذیحجه، روز عید قربان (عید اضحی) و از بزرگترین اعیاد اسلامی است که اعمال و دعاهای خاصی دارد. یکی از نمازها، «نمازعید قربان» است که مثل نماز عید فطر، دو رکعت است و به همان صورت و در همان وقت و با همان شرایط خوانده می شود.

چه در روز عید فطر و چه قربان، پیش از نماز و پس از آن (در نماز قربان، تا ده نماز پس از نماز عید) تکبیرهایی گفته شود، که همه، بزرگ شمردن خدا و توحید و ستایش او و شکر بر نعمت هدایت است. در قنوت نماز عید، آنگونه که گذشت، دعای «اللهم اهل الکبریاء و العظمة...» بهتر است. در این دعا، خدا را به عظمت، جبروت، عفو و رحمت و بخشش می شناسیم و یاد می کنیم و از او، به حق و منزلت این روز بزرگ، که عید مسلمانان و مایه شرافت و افتخار پیامبر و خاندان اوست، درخواست می کنیم که بر «محمد و آل او» درود فرستد و ما را از خیرها و برکات خویش بهره مند سازد.

جمله ای که در این دعا آمده، جامع ترین درخواستی است که می توان از خدا طلبید. از پروردگار می خواهیم که:

خدایا، در هر خیری که محمد و آل محمد را در این روز، وارد ساختی، مرا نیز داخل گردان و از هر بدی که محمد و آل محمد را در این روز، بیرون ساختی، مرا نیز خارج گردان.

خدایا ... من از تو بهترین چیزها را می طلبم که بندگان صالح تو، از تو خواسته اند.

و به تو پناه می برم از هر بدی که بندگان مخلصت، از آن به تو پناهنده شده اند!

منبع : کتاب پرتوی از اسرار نماز ، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز جعفر طیار علیه السلام دو تا دو رکعتى است که هر کدام داراى تشهد و سلام مستقلمی باشد که مجموعا چهار رکعت می ‏شود. که در همان ابتدای نماز نیت نماز جعفر طیار را میکنیم و نیاز نیست که دوبار نیت نماییم.

دررکعت اول بعد از حمد سوره «اذا زلزلت» خوانده می شود و در رکعت دوم پس ازحمد سوره «والعادیات» خوانده می ‏شود و در رکعت سوم؛ یعنى رکعت اول نمازدوم پس از حمد سوره «اذا جاء نصرالله» و در رکعت چهارم پس از حمد «قل هوالله احد» خوانده می ‏شود و در هر یک از رکعت‏ها بعد از حمد و سوره پانزدهمرتبه «سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اکبر» و در رکوع هررکعت همین ذکر را ده مرتبه و پس از سر برداشتن از رکوع ده مرتبه و در سجدههر رکعت ده مرتبه و هنگام برداشتن سر از سجده‏ ها نیز ده مرتبه همین ذکرتکرار می ‏شود که مجموعا سیصد مرتبه می شود.

و اینکهوقت مشخص و زمان معین برای خواندن  آن در روایات نقل نشده ولی تاکید بر آنهست که حداقل برای یکبار هم که شده در سال خوانده شود.

منبع : مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، انتشارات بهمن آرا.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز امام زمان (عج) دو رکعت اول به نیت نماز تحیتمسجد است، که در هر رکعت آن یک مرتبه سوره حمد و هفت مرتبه سوره توحیدخوانده می شود و در حالت رکوع و سجود هم هفت مرتبه ذکر را تکرار کنند.

دو رکعت دوم به نیت نماز امام صاحب الزمان (عج) خوانده می شود. بدینصورت که سوره حمد را شروع می کنیم و چون به آیه «ایّاک نعبد و ایّاکنستعین» می رسیم، این آیه شریفه را صد مرتبه تکرار می کنیم و بعد از آنبقیه سوره حمد را می خوانیم، بعد از پایان حمد سوره توحید را یک بار میخوانیم و به رکوع می رویم. ذکر رکوع را هفت مرتبه پشت سرهم تکرار می کنیم وذکر هر کدام از سجده ها نیز هفت مرتبه است. رکعت دوم نیز به همین گونهاست. چون نماز به پایان برسد و سلام داده شود یک بار گفته می شود «لا الهالّا الله» و به دنبال آن تسبیحات حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ خواندهشود و بعد از آن به سجده رفته و صد بار می گوییم: «اللّهمّ صلّ علی محمّدٍ وآل محمّدٍ».

منبع : مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، انتشارات بهمن آرا.




برچسب ها : نمازهای مستحبی


X