درباره وبلاگ

نماز، واقعيتي است که خداوند مهربان از باب عشق و محبت از انسان خواسته است، نماز نوراني ترين حکم در شبستان حيات بندگان شايسته الهي است. ...اینجا قدمی هرچند کوچک در راستای زنده نگاه داشتن این امر بزرگ الهی یعنی نماز است . چه بسیار شهیدانی که ما را به انجام این فریضه الهی وصیت کرده اند و چه بزرگ انسان هایی که از زمان پیامبر اسلام (ص) تا کنون همچون ابا عبد الله الحسین و یارانشان که برای زنده نگاه داشتن این دین مبین و تحقق این امر الهی یعنی نماز ، جان هایشان را فدا کرده اند . پس بیایید پاسدار زحمات این بزرگمردان باشیم .
منوی اصلی
موضوعات وبلاگ
وصیت شهدا درباره نماز
وصیت شهدا
احادیث موضوعی
حدیث موضوعی
آرشیو مطالب
ابر برچسب ها
لوگوی دوستان
امکانات دیگر

نماز فرج

از امیر مؤمنان (علیه السلام): دو رکعت نماز بخوان ، در رکعت اول حمد وهزار بار توحید و در رکعت دوم حمد و یک بار توحید بعد تشهد بخوان و سلام بده و دعاى فرج بخوان و بگو:

(اى آن که چشم ها نتواندش دید و گمان ها نتوان او را یافت ، وصف گویانتوصیفش نتوانند کرد، و زمانها در او تغییرى نتواند داد، اى آن که ازحوادث نترسد، و طعم مرگ نچشد. اى آن که از فوت هراسى ندارد و گناهان بوىضررى نرساند، و آمرزش از او نکاهد، اى آن که وزن ذرات کوه هارا مى داند و بر گنجایش دریاها و عدد قطرات باران ، و برگ درختان ، و راهروى مورچه آگاه است ، آسمانى آسمان دیگر و ارضى ارض دیگر راو سطح دریا عمق دریا را و کوه اندوخته هاى درون خود را از نظر او نمى تواندبپوشاند، دیدگان خائن و نهفته هاىدل و آنچه شب بر آن ظلمت و روز بر آن پرتو افکند مى داند، از تو مسئلت مىکنم به اسم مخزون و مکنون در علم غیبت که اختصاص به خودت دارد واسمهایت را از آن برآورده اى ، که تو خدایى هستى که جز تو خدایى نیست ویکتاى بى شریکى ، و به اسمى از تو که چون تو را بدان خوانندجواب دهى ، و اگر از تو بدان سؤ ال کنند عطا کنى ، و به حق انبیاى مرسل تو وبه حق نگهداران عرش و به حق ملائکه مقرب تو و به حقجبرئیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل ، و به حق محمد (صلى الله علیه و آلهو سلم) وآل او که بر محمد (صلى الله علیه و آله و سلم) و آل او درود فرستى ، و قسمتبهتر عمرم را در آخر قرار دهى و بهترین اعمالم را آخرین آنها قراردهى و از تو مغفرت و خشنودى تو را مسئلت مى کنم اى ارحم الراحمین).

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

دو رکعت نماز بخوان و سر به سجده بگذار و صد بار بگو: (یا فاطمه ) بعد گونه راست را به زمین بگذار و همین طور بگو و بعد گونه چپ رابر زمین بگذار و بگو بعد پیشانى به مهر بگذار و آن را 110 بار بگو و بگو: (اىآن که از هر چیزى در امانى ، و همه چیز از تو ترسان است ، ازتو سؤ ال مى کنم به ایمنى تو از هر چیز، و ترس هر چیز از تو، این که برمحمد (صلى الله علیه و آله و سلم) وآل او صلوات فرستى، و به جان و خانواده و مال و فرزندان من امان ده تا اینکه از کسى ترسى نداشته باشم که تو بر هر چیز توانایى).

/**/

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

چهار رکعت است: در رکعت اول یک حمد و ده بار (ربنا و اجعلنا مسلمین ... خداوندا! مرا تسلیم خود قرار ده و از ذریه ما امتى مسلمان پدید آور، ومناسکخود به ما بنما، و توبه ما را بپذیر که تو تواب و رحیمى) و در رکعت دوم یک (حمد) و ده بار (خداوندا! مرا نمازگزار قرار ده، و هم از ذریه من،خداوندا! دعایم را بپذیر، خداوندا! مرا و والدینم و مؤمنان را در روز حسابمورد بخشش قرار ده) (سوره ابراهیم، آیات 42 و 43) و در رکعت سوم حمد یک بار بخوان و سپس ده بار بگو: (خداوندا! همسران و ذریه اى به ما ببخش که نور چشم و خوشحالى ما باشند و ما را رهبر متقیان قرار ده) (سوره فرقان، آیه 74)، و در رکعت چهارم یک حمدو ده بار بگو: (خداوندا! توفیقم ده که نعمتهاى که به من و والدینم داده اى شکرگزارى کنم وعمل صالحى که موجب خشنودى تو باشد به جاى آرم و ذریه مرا با صلاح آور و من به تو باز مى گردم و من از مسلمین مى باشم) (سوره احقاف، آیه 14)، بعد ازسلام ده بار بگوید: (ربنا هب ...) (سوره فرقان، آیه 74).

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

دو رکعت با هر سوره اى که مى خواهى بخوان و به قدرى که مى توانى بر محمد (صلى الله علیه و آله و سلم) وآل او درود فرست بعد بگو: (اى خداوندا! روزى براى توست که از ظالم براى مظلوم انتقام خواهى گرفت ولى جزع و بى تابى من صبر مرا بهحلم تو نمى رساند و مى دانى که فلان کس به من ستم کرده ، و با قدرتى که دارد به من ضعیف تعدى نموده ، اى پروردگار عزیز و درهم شکنندهقدرت جباران و یاور مظلومان از تو مسئلت دارم که هم اکنون قدرتت را به وى نمایى).

منبع: کتاب مکارم الاخلاق، عبدالرحیم عقیقی بخشایشی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

روز دهم ذیحجه، روز عید قربان (عید اضحی) و از بزرگترین اعیاد اسلامی است که اعمال و دعاهای خاصی دارد. یکی از نمازها، «نمازعید قربان» است که مثل نماز عید فطر، دو رکعت است و به همان صورت و در همان وقت و با همان شرایط خوانده می شود.

چه در روز عید فطر و چه قربان، پیش از نماز و پس از آن (در نماز قربان، تا ده نماز پس از نماز عید) تکبیرهایی گفته شود، که همه، بزرگ شمردن خدا و توحید و ستایش او و شکر بر نعمت هدایت است. در قنوت نماز عید، آنگونه که گذشت، دعای «اللهم اهل الکبریاء و العظمة...» بهتر است. در این دعا، خدا را به عظمت، جبروت، عفو و رحمت و بخشش می شناسیم و یاد می کنیم و از او، به حق و منزلت این روز بزرگ، که عید مسلمانان و مایه شرافت و افتخار پیامبر و خاندان اوست، درخواست می کنیم که بر «محمد و آل او» درود فرستد و ما را از خیرها و برکات خویش بهره مند سازد.

جمله ای که در این دعا آمده، جامع ترین درخواستی است که می توان از خدا طلبید. از پروردگار می خواهیم که:

خدایا، در هر خیری که محمد و آل محمد را در این روز، وارد ساختی، مرا نیز داخل گردان و از هر بدی که محمد و آل محمد را در این روز، بیرون ساختی، مرا نیز خارج گردان.

خدایا ... من از تو بهترین چیزها را می طلبم که بندگان صالح تو، از تو خواسته اند.

و به تو پناه می برم از هر بدی که بندگان مخلصت، از آن به تو پناهنده شده اند!

منبع : کتاب پرتوی از اسرار نماز ، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز جعفر طیار علیه السلام دو تا دو رکعتى است که هر کدام داراى تشهد و سلام مستقلمی باشد که مجموعا چهار رکعت می ‏شود. که در همان ابتدای نماز نیت نماز جعفر طیار را میکنیم و نیاز نیست که دوبار نیت نماییم.

دررکعت اول بعد از حمد سوره «اذا زلزلت» خوانده می شود و در رکعت دوم پس ازحمد سوره «والعادیات» خوانده می ‏شود و در رکعت سوم؛ یعنى رکعت اول نمازدوم پس از حمد سوره «اذا جاء نصرالله» و در رکعت چهارم پس از حمد «قل هوالله احد» خوانده می ‏شود و در هر یک از رکعت‏ها بعد از حمد و سوره پانزدهمرتبه «سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اکبر» و در رکوع هررکعت همین ذکر را ده مرتبه و پس از سر برداشتن از رکوع ده مرتبه و در سجدههر رکعت ده مرتبه و هنگام برداشتن سر از سجده‏ ها نیز ده مرتبه همین ذکرتکرار می ‏شود که مجموعا سیصد مرتبه می شود.

و اینکهوقت مشخص و زمان معین برای خواندن  آن در روایات نقل نشده ولی تاکید بر آنهست که حداقل برای یکبار هم که شده در سال خوانده شود.

منبع : مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، انتشارات بهمن آرا.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز امام زمان (عج) دو رکعت اول به نیت نماز تحیتمسجد است، که در هر رکعت آن یک مرتبه سوره حمد و هفت مرتبه سوره توحیدخوانده می شود و در حالت رکوع و سجود هم هفت مرتبه ذکر را تکرار کنند.

دو رکعت دوم به نیت نماز امام صاحب الزمان (عج) خوانده می شود. بدینصورت که سوره حمد را شروع می کنیم و چون به آیه «ایّاک نعبد و ایّاکنستعین» می رسیم، این آیه شریفه را صد مرتبه تکرار می کنیم و بعد از آنبقیه سوره حمد را می خوانیم، بعد از پایان حمد سوره توحید را یک بار میخوانیم و به رکوع می رویم. ذکر رکوع را هفت مرتبه پشت سرهم تکرار می کنیم وذکر هر کدام از سجده ها نیز هفت مرتبه است. رکعت دوم نیز به همین گونهاست. چون نماز به پایان برسد و سلام داده شود یک بار گفته می شود «لا الهالّا الله» و به دنبال آن تسبیحات حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ خواندهشود و بعد از آن به سجده رفته و صد بار می گوییم: «اللّهمّ صلّ علی محمّدٍ وآل محمّدٍ».

منبع : مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، انتشارات بهمن آرا.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نمازی که در گرفتاری ها به فریادمان می رسد

نماز جواد الائمه برا ی رفع گرفتاری


این نماز دو رکعت است که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و هفتاد مرتبه سوره «توحید» را مى خوانى و پس از پایان نماز مى گویى:

اَللّهُمَّ رَبَّ الأَرْواحِ الْفانِیَةِ، وَ الأَجْسادِ الْبالِیَةِ،اَسْئَلُکَ بِطاعَةِ الاَْرْواحِ الرّاجِعَةِ اِلى اَجْسادِها، وَ بِطاعَةِالاَْجْسادِ الْمُلْتَئِمَةِ بِعُرُوقِها، وَ بِکَلِمَتِکَ النّافِذَةِبَیْنَهُمْ، وَاَخْذِکَ الْحَقَّ مِنْهُمْ، وَ الْخَلائِقُ بَیْنَ یَدَیْکَیَنْتَظِرُونَ فَصْلَ قَضآئِکَ، وَیَرْجُونَ رَحْمَتَکَ، وَیَخافُونَعِقابَکَ، صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَ اجْعَلِ النُّورَ فىبَصَرى، وَالْیَقینَ فى قَلْبى، وَ ذِکْرَکَ باِللَّیْلِ وَالنَّهارِ عَلىلِسانى، وَ عَمَلا صالِحاً فَارْزُقْنى.

اى خدا اى پروردگار ارواحى که از این جهان فانى رفته و اى پروردگاراجساد پوسیده از تو مى خواهم به حق فرمانبرى آن ارواح که بسوى اجساد خودبازگردند و به حق فرمانبرى اجسادى که با رگهاى خود پیوند شوند و به حقفرمان نافذت در میان آنها و گرفتن حقت از ایشان و در آن حال که خلائق دربرابرت به انتظار صدور حکم و امیدوار برحمتت و خائف از عقاب تواند درودفرست بر محمّد و آل محمّد و نور و روشنى در دیده ام و یقین در دلم قرارده وذکرت را شب و روز بر زبانم جاری ساز و عمل صالح روزى من گردان.

منبع: جمال الاسبوع، صفحه ۲۷۸ و بحارالانوار، جلد ۸۸، صفحه ۱۸۹.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

۱ - نماز حضرت رسول (صلى الله علیه و آله و سلم )
دو رکعت است ؛ در هر رکعت بعد از حمد، پانزده مرتبه سوره قدر و در هر یک از رکوع و بعد از سر برداشتن از آن و در سجود و بعد از سر برداشتن از آن و در سجده دوم و بعد از سر برداشتن از آن پانزده مرتبه سوره قدر خوانده مى شود و بعد از آن ، رکعت دوم نیز مثل رکعت اول انجام مى شود.


۲ - نماز حضرت على (علیه السلام )
چهار رکعت است به دو تشهد و دو سلام . در هر رکعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره توحید خوانده مى شود.


۳ - نماز حضرت فاطمه (علیها السلام )
دو رکعت است ؛ در رکعت اول بعد از حمد، صد مرتبه سوره قدر و در رکعت دوم بعد از حمد صد مرتبه سوره توحید خوانده و بعد از فارغ شدن از نماز تسبیحات حضرت زهرا (علیها السلام ) انجام مى شود. این نماز افضل نمازهاى مستحبى است و در اول شب ذى الحجه مؤ کد است . نماز دیگر آن است که چهار رکعت نماز خوانده شود و به دو سلام ، در رکعت اول بعد از حمد ((پنجاه مرتبه سوره توحید)) و در رکعت دوم بعد از حمد ((العادیات )) پنجاه مرتبه و در رکعت سوم بعد از حمد ((اذا زلزلت )) پنجاه مرتبه و در رکعت چهارم بعد از حمد ((اذا جاء نصراللّه )) پنجاه مرتبه خوانده شود.


۴ - نماز امام حسن (علیه السلام )
در روز جمعه خوانده مى شود و چهار رکعت است و مانند نماز امیرالمومنین (علیه السلام ) مى باشد. نماز دیگر در روز جمعه خوانده مى شود و آن هم چهار رکعت است ؛ در هر رکعت بعد از یک حمد، بیست و پنج مرتبه توحید خوانده مى شود.


۵ - نماز امام حسین (علیه السلام )
چهار رکعت است ؛ در هر رکعت سوره فاتحه پنجاه مرتبه ، سوره توحید پنجاه مرتبه ، در رکوع ، فاتحه و توحید هر یک ده مرتبه و چون از رکوع سر برداشته شود هر یک ده مرتبه و همچنین دو سجده اولى و در بین دو سجده و در سجده دوم هر یک ده مرتبه و چون از چهار رکعت نماز فارغ و سلام گفته شد، این دعا باید خوانده شود: اللهم انت الذى اءستجبت لادم و حواء... تا آخر دعا که طولانى است .


۶ - نماز امام زین العابدین (علیه السلام )
چهار رکعت است ؛ در هر رکعت حمد یک مرتبه و توحید صد مرتبه باید خوانده شود.


۷ - نماز حضرت محمد باقر (علیه السلام )
دو رکعت است ؛ در هر رکعت ، یک مرتبه حمد و سبحان اللّه و الحمدلله و لا اله الا اللّه و اللّه اکبر صد مرتبه قرائت مى شود.


۸ - نماز حضرت صادق (علیه السلام )
دو رکعت است ؛ در هر رکعت حمد یک مرتبه و آیه ((شهد اللّه ...)) صد مرتبه ذکر مى شود.


۹ - نماز امام کاظم (علیه السلام )
دو رکعت است ؛ در هر رکعت ، حمد یک مرتبه و توحید دوازده مرتبه خوانده مى شود. دعاى آن حضرت در مفاتیح الجنان آمده است .


۱۰ - نماز امام رضا (علیه السلام )
شش رکعت است ؛ در هر رکعت ، حمد یک مرتبه و بعد از حمد ((هل اءتى على الانسان ...)) ده مرتبه قرائت مى شود. (دعاى حضرت در مفاتیح الجنان ذکر شده است ).

۱۱ - نماز حضرت جواد (علیه السلام )
دو رکعت است ؛ در هر رکعت ، حمد یک مرتبه و توحید هفتاد مرتبه است . (دعاى حضرت در مفاتیح الجنان ذکر شده است ).


۱۲ - نماز حضرت هادى (علیه السلام )
دو رکعت است ؛ در رکعت اول ، حمد و یس و در رکعت دوم حمد و الرحمن خوانده مى شود.


۱۳ - نماز امام حسن عسگرى (علیه السلام )
چهار رکعت است ؛ دو رکعت اول بعد از حمد، پانزده مرتبه سوره زلزلت و در دو رکعت آخر بعد از حمد، پانزده مرتبه توحید خوانده مى شود.


۱۴ - نماز حضرت صاحب الزمان (عج )
دو رکعت است ؛ در هر رکعت ، حمد یک مرتبه و ((ایاک نعبد و ایاک نستعین )) صد مرتبه تکرار مى شود؛ بعد از آن ، ادامه سوره حمد و سوره توحید خوانده مى شود. سپس دعاى فرج قرائت مى شود: اللهم عظم البلاء و برح الخفاء...




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نمازجمعه در زمان غیبت امام علیه السلام از نظر بسیاری از فقها از جمله امام خمینی (ره) واجب تخییری است، یعنی انسان مخیّر است که میان نماز ظهر یا نمازجمعه یکی را انتخاب کند.

 

اهمیت نماز جمعه[ویرایش]



نماز جمعه از اهمیّت زیادی برخوردار است؛ امام صادق علیه السلام در این زمینه می‌فرماید:
«ما مِنْ قَدَمٍ سَعَتْ‌الَی الْجُمُعَةِ الَّا حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَها عَلَی النَّارِ» [۱]هیچ کس نیست که به سوی نماز جمعه گام بردارد مگر آن که خداوند سبحان آتش جهنم را بر او حرام گرداند.

نماز جمعه در سخنان امام خمینی[ویرایش]



امام خمینی- قدس سرّه- در اهمیّت آن می‌فرماید:
اسلام دین سیاست است، دینی که در احکام آن سیاست به وضوح دیده می‌شود... هر هفته یک اجتماع بزرگ تشکیل می‌شود تا نماز جمعه که مشتمل بر دو خطبه است و در آن باید مسائل روز و احتیاجات کشور از هر جهت طرح شود، برپا گردد؛ اسلام مردم را برای مقاصد بزرگ به این اجتماعات دعوت کرده است. [۲]
«... نماز جمعه عبادت است لکن عبادتی که مدغم [۳]در سیاست است.» [۴]




پانویس[ویرایش]


 

۱. ↑ وسائل الشیعة ج۷، ص۲۹۷.    
۲. ↑ صحیفه نور ج۸، ص۲۶۴.    
۳. ↑ مدغَم:ادغام شده، ممزوج.
۴. ↑ صحیفه نور ج۳، ص۱۲۱.    



برچسب ها : نمازهای مستحبی


X