درباره وبلاگ

نماز، واقعيتي است که خداوند مهربان از باب عشق و محبت از انسان خواسته است، نماز نوراني ترين حکم در شبستان حيات بندگان شايسته الهي است. ...اینجا قدمی هرچند کوچک در راستای زنده نگاه داشتن این امر بزرگ الهی یعنی نماز است . چه بسیار شهیدانی که ما را به انجام این فریضه الهی وصیت کرده اند و چه بزرگ انسان هایی که از زمان پیامبر اسلام (ص) تا کنون همچون ابا عبد الله الحسین و یارانشان که برای زنده نگاه داشتن این دین مبین و تحقق این امر الهی یعنی نماز ، جان هایشان را فدا کرده اند . پس بیایید پاسدار زحمات این بزرگمردان باشیم .
منوی اصلی
موضوعات وبلاگ
وصیت شهدا درباره نماز
وصیت شهدا
احادیث موضوعی
حدیث موضوعی
آرشیو مطالب
ابر برچسب ها
لوگوی دوستان
امکانات دیگر

برخی از اعمال و آداب روز بیست و پنجم ذی القعده عبارتند از:

1. روزه گرفتن

2. ذکر فراوان خدا

3- غسل

4. خواندن دو رکعت نماز، نزدیک ظهر به این کیفیت:

در هر رکعت بعد از حمد پنج مرتبه سوره الشّمس بخواند و آنگاه بعد از سلام نماز بگوید:

«لا حَوْلَ و لا قوَّهَ اِلّا بِالله العلی العظیم» و سپس این دعا را بخواند:

یا مُقیلَ الْعَثَراتِ اَقِلْنی عَثْرَتی یا مُجیبَ الدَّعَواتِ اَجِبْ دَعْوَتی یا سامِعَ الْاَصْواتِ اِسْمَعْ صَوْتی وَ ارْحَمْنی و تَجاوَزْ عَنْ سَیئاتی وَ ما عِنْدی یا ذَالْجَلالِ وَ الْاِکْرام.

ای درگذرنده لغزش ها، از لغزشم درگذر! ای اجابت کننده دعاها! دعایم را مستجاب کن! ای شنوای آوازها! صدایم را بشنو و به من رحم کن و از بدی هایم و آنچه نزد من است درگذر! ای صاحب جلالت و بزرگواری.

5. خواندن دعایی که با این عبارت شروع می شود: اللّهمّ یا داحِی الْکعبهَ وَ فالِقَ الْحَبَّه... که دعای بسیار زیبایی ست حتما به مفاتیح مراجعه کنید و این دعا با مضامین فوق العاده اش را با تامل بخوانید

6- همه ی این اعمال رو گفتیم اما از همه ی اینها بالاتر و افضل اعمال مستحب امروز زیارت امام رضا علیه السلام است.

نکته: در یک شنبه های ماه ذی القعده نماز توبه وارد شده که برکات بسیار زیاد و عجیبی داره؛

سید ابن طاووس در روایتی نقل کرده که ذی القعده محل اجابت دعاء است. در وقت شدت و در روز یکشنبه ی این ماه نمازی با فضیلت بسیار از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت کرده که مجملش آن است که هر که آن را بجا آورد، توبه اش مقبول و گناهش آمرزیده شود و خُصَماء او در روز قیامت از او راضی شوند و با ایمان بمیرد و دینش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدینش از او راضی گردند و مغفرت شامل حال او و والدین او و ذریه او گردد و توسعه ی رزق پیدا کند و ملک الموت با او در وقت مردن مدارا کند و به آسانی جان او بیرون شود.

 
کیفیت نماز:
در روز یکشنبه غسل کند (به نیت غسل توبه) و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز گزارد(دو نماز دو رکعتی)، در هر رکعت حمد یک مرتبه، و قل هُوَ اللهُ أحَدُ سه مرتبه و معوذتین(سوره فلق و سوره ناس) یک مرتبه.
پس از نماز  استغفار کند. هفتاد مرتبه (بگوید أستغفراللهَ رَبّی و أتوبُ إلَیهِ) و ختم کند استغفار را به لاحَولَ وَ لاقُوّةَ إلاّ بــِالله العَلیّ ِ العَظیم ِ پس بگوید: یا عزیزُ یا غَفّارُ إغفِر لی ذُنُوبی وَ ذُنُبَ جَمیع ِ المُؤمِنینَ وَ المُؤمِنات ِ فَإنَّهُ لایَغفِرُ الذُّنُوبَ إلاّ أنتَ.

 

ان شاء الله همه موفق به توبه ی واقعی بشیم

کاش به هرکس احتمال می دیم دلش گرفته از حجاب ها بین دلش و خداوند اطلاع بدیم شاید یک شروع جدید باشه براش

تو تک تک اعمال فراموش نکنیم می تونیم ثواب کارمونو با همه ی مومنین و مومنات و مسلمین و مسلمات و همه ی کسانی که خداوند اجازه داده و می پسنده  از اول خلقت تا آخر آن ، شریک کنیم.

"برگرفته از کتاب شریف مفاتیح الجنان؛ اعمال ماه ذی القعده




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز برای زیاد شدن روزی به فرمایش پیامبر اکرم (ص)

از رسول اکرم (ص) روایت شده در هر رکعت نماز بخوان؛

در رکعت اول سوره حمد یک بار و سوره ی کوثر سه بار و توحید سه بار و در رکعت دوم حمد یک بار و مُعَـوذَتَـین «فلق و ناس» هر کدام سه بار خوانده شود.


" برگرفته از کتاب با ارزش "اهل البیت (ع)"




برچسب ها : نمازهای مستحبی

1-نماز وحشت
مستحب است در شب اول قبر دو رکعت نماز وحشت برای میت بخواند تا عذاب و عقاب شب اول از او برداشته شده و رحمت خدا شامل حال میت گردد و بهتر است چهل مومن این نماز را بخوانند که صاحب اصول کافی فرموده اند : این نماز را برای آشنایان بخوانید تا دیگران هم برای شما بخوانند. در رکعت اول بعد از حمد ، آیه الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد ، ده مرتبه سوره قدر بخوانید و بعد از سلام نماز بگویید : اللهم صل علی محمد و آل محمد و ابعث ثوابها الی قبر فلان. به جای کلمه فلان نام میت رابگویید

2-نماز برای زیاد شدن روزی
از رسول اکرم (ص) روایت شده دو رکعت نماز بخوان در رکعت اول سوره حمد یک بار و سوره کوثر سه بار و توحید سه بار و در رکعت دوم حمد یک بار و معوذتین "فلق و ناس" هر کدام سه بار خوانده شود

3-نماز برای رفع گرفتاری
از امام صادق (ع) روایت شده : هر که را اندوهی رسد ، غسل کند  و دو رکعت نماز گزارد بعد  به بستر رود و گونه راست بر دست راست  و بگوید "یا معز کل ذلیل یا مذل کل عزیز" یعنی "ای عزیز کننده هر ذلیل و ای ذلیل کننده هر عزیز" قسم به حق تو که فلان چیز بر من مشکل شد "یعنی بعد از این عبارت ، مشکل خود را با خدای خود در میان گزارد".

4-نماز امام زمان در مسجد مقدس جمکران

ابتدا دو رکعت به نیت تحیت مسجد خوانده میشود که در هر رکعت بعد از حمد ، هفت مرتبه سوره توحید و ذکر رکوع و سجود هر کدام هفت مرتبه و تشهد و سلام. سپس دو رکعت به نیت امام عصر(عج) خوانده میشود . بدین صورت که سوره حمد را شروع میکنیم و چون به آیه (ایاک نعبد و ایاک نستعین ) میرسیم آن را صد مرتبه تکرار میکنیم سپس بقیه سوره حمد را خوانده و توحید را میخوانیم. بعد به رکوع و سجود میذویم و ذکر هر کدام را هفت مرتبه میخوانیم. رکعت دوم نیز به همین گونه است. چون سلام نماز را دادیم (لا اله الا الله) و بعد از آن تسبیحات حضرت زهرا(س) خوانده میشود. در پایان به سجده رفته و صد مرتبه صلوات بر ومحمد و آل محمد (ص) میفرستیم. امام زمان (عج) فرمود : هر کس این دو رکعت را در این مکان بخواند مانند آن است که دو رکعت در کعبه خوانده باشد.
 
5. نماز شب:

امام صادق (ع) فرمود : نماز شب صورت را زیبا ، خلق را نیکو، انسان را خوشبو میگرداند ، رزق را زیاد و قرض را ادا میکند ، اندوه را برطرف و چشم را جلا میدهد.
کیفیت نماز شب : نماز شب یازده رکعت است 1-هشت رکعت آن به نیت نماز شب به صورت چهار نماز دو رکعتی خوانده میشود 2-دو رکعت نماز به نیت شفع:بهتر است در رکعت اول بعد از حمد ، سوره ناس و در رکعت دوم سوره فلق خوانده شود. 3-یک رکعت به نیت نماز وتر:بعد از حمد میتوان یک سوره توحید تنها و یا یک سوره توحید و ناس و فلق خواند.
بعد از اتمام حمد و سوره دست به قنوت برداشته و برای چهل مومن (مرد یا زن)دعا میکنیم. مثلاً میگوییم "اللهم اغفر لفلان" و به جای فلان نام او را ذکر میکنیم. هفتاد مرتبه استغفار : استغفرالله ربی اتوب الیه. هفت بار میگوییم : هذا مقام العائذ بک من النار. سیصد مرتبه میگوییم : الهی العفو و در پایان میگوییم : رب اغفرلی و ارحمنی تب علی انک انت التواب الغفور الرحیم.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

طریقه خواندن نماز امام زمان (عج) در مسجد مقدس جمکران

ابتدا دو رکعت به نیت تحیّت مسجد خوانده می شود که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره توحید و ذکر رکوع و سجود هر کدام هفت مرتبه و تشهد و سلام؛

سپس دو رکعت به نیت امام عصر (عج) خوانده می شود؛ بدین صورت که سوره ی حمد را شروع می کنیم و چون به آیه «اِیّـاکَ نَعبـُدُ وَ اِیّـاکَ نَستَعیـن» می رسیم آن را صد مرتبه تکرار می کنیم سپس بقیه ی سوره ی حمد را خوانده و توحید می خوانیم.

بعد به رکوع و سجود می رویم، و ذکر هر کدام را هفت مرتبه می خوانیم.

رکعت دوم نیز به همین گونه است؛ چون سلام نماز را دادیم یک مرتبه «لا اِلهَ اَلَّا اللهُ» و بعد از آن تسبیحات حضرت زهرا (س) خوانده می شود.

در پایان به سجده رفته و صد مرتبه صلوات بر محمّـد (ص) و آل محمّـد (ع) می فرستیم.

امام زمان (عج) فرمود:

هر کس این دو رکعت را در این مکان بخواند مانند آن است که دو رکعت در کعبه خوانده باشد.


" برگرفته از کتاب با ارزش "اهل البیت (ع)" "

 




برچسب ها : نمازهای مستحبی

 نماز استخاره:

استخاره به معنی خواستار رهنمای شدن از خداوند است در رابطه به عمل کردن بر یکی از دو تصمیم شرعیی و حلال. در مورد موضوعات فرض ، حرام و مکره استخاره لازم نیست. نماز استخاره مربوط می‌شود به موضوعات مبهو ( مجاز ) و مستحب (تشویق شده و یا پسندیده)، ،که انسان نمی‌داند که در کدام یک از آنها خیر او بیشتر است. بطور مثال در تصمیم به ازدواج یا ادامه تحصیلات عالی نماز استخاره جایز است.
در مورد نماز استخاره سوء تفاهم در اذهان بعضی مسلمانان وجود دارد، و آن اینکه بعد از نماز استخاره و دعای آن توقع دارند که در رابطه به تصمیم که پیشرو دارند خواب ببینند، این تفکر از نگاه شرعیی درست نیست، بلکه در آن موقعیت زیان هم دیده می‌شود. زیرا شیطان می‌تواند انسان را به واسطه خواب فریب بدهد و او را از تصمیمی که در آن خیر اوست دور کند.
نتیجه استخاره به چندین شکل می‌تواند ظاهر شود. بطور اساسی بعد از اجرای نماز استخاره پیگیر آن تصمیمی شوید که دل‌تان به آن گرایش بیشتری پیدا کرده باشد و در آن احساس گواهی خوش و آرامش داشته باشید. بعلاوه شاید دریابید که در اوضاع تغیراتی رخ داده باشد که از آنرو شاید منفعت و یا نقصان کار مشخص گردد. قابل ذکر است که بعد از نماز استخاره و خیر خواستن از خداوند از تصمیم گرفتن انصراف نورزید زیرا دلالت می‌کند به نپذیرفتن هدایت از جانب خداوند. و دیگر اینکه قبل از نماز استخاره باید دل و حواس‌تان پاک باشد، یعنی پیش از استخاره تصمیمتان را نگرفته باشید طوریکه بعد از استخاره خواهی، نخواهید پیروی آن تصمیم باشید. و اگر بعد از استخاره بازهم دل‌تان به یکی از آن دو عمل گواهی نداد، استخاره را تکرار کنید.

 


ادامه مطلب


برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز وحشت، نوعى نماز است که سفارش شده تا براى کسى که تازه از دنیا رفته است، در شب اولى که او را به خاک مى سپارند، بخوانند; خواندن این نماز مستحب است. نماز وحشت دو رکعت است و کیفیت خواندن آن، این است که در رکعت اول بعد از سوره حمد، یک مرتبه آیة الکرسى و در رکعت دوم بعد از حمد، ده مرتبه سوره قدر خوانده مى شود و بعد از سلام نماز، گفته مى شود: اللهم صلى على محمد وآل محمد وابعث ثَوابها الى قبر فلان (به جاى «فلان» نام میت را مى برند).[1]
[1]. ر.ک: سید محمد حسن بنى هاشمى خمینى، توضیح المسائل مراجع، ج1، ص368.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

نمازهای مستحب

 

مسأله 772. نمازهای مستحب زیاد است و آنها را نافله گویند و از بین نمازهای مستحبی به خواندن نافله‎های شبانه روز بیشتر سفارش شده و آنها در غیر روز جمعه سی و چهار رکعت است که هشت رکعت آن نافله ظهر و هشت رکعت نافله عصر و چهار رکعت نافله مغرب و دو رکعت نافله عشا و یازده رکعت نافله شب و دو رکعت نافله صبح می‎باشد و چون دو رکعت نافله عشا را بنابر احتیاط واجب باید نشسته خواند، یک رکعت حساب می‎شود ولی در روز جمعه بر شانزده رکعت نافله ظهر و عصر، چهار رکعت اضافه می‎شود، و بهتر این است که تمام بیست رکعت را پیش از ظهر به جا آورد.

مسأله 773. از یازده رکعت نافله شب، هشت رکعت آن باید به نیت نافله شب و دو رکعت آن به نیت نماز شفع و یک رکعت آن، به نیت نماز وتر خوانده شود، و هشت رکعت نافله شب و هم چنین نافله ظهر و عصر و مغرب را باید مانند نماز صبح دو رکعتی بخوانند و دستور کامل نافله شب در کتاب‎های دعا گفته شده است.

مسأله 774. نمازهای نافله را می‎شود نشسته خواند، ولی بهتر است دو رکعت نافله نشسته را یک رکعت حساب کند. مثلاً کسی که می‎خواهد نافله ظهر را که هشت رکعت است نشسته بخواند، بهتر است شانزده رکعت بخواند و اگر می‎خواهد نماز وتر را نشسته بخواند دو نماز یک رکعتی نشسته بخواند.

مسأله 775. نافله ظهر وعصر را در سفر نباید خواند ولی نافله عشا را رجاءاً می‎توان خواند.

وقت نافله ‎های یومیه

مسأله 776. نافله نماز ظهر پیش از نماز ظهر خوانده می‎شود و وقت فضیلت آن از اول ظهر است تا موقعی که آن مقدار از سایه شاخص که بعد از ظهر پیدا می‎شود به اندازه دو هفتم شاخص شود، مثلاً اگر درازی شاخص هفت وجب باشد. هر وقت مقدار سایه آن به دو وجب رسید، آخر وقت فضیلت نافله ظهر است و تا آخر وقت فریضه هر گاه پیش از نماز ظهر به قصد ادا به جا آورد صحیح است و هم چنین وقت اداء نافله عصر تا وقت اداء فریضه عصر است.

مسأله 777. نافله عصر پیش از نماز عصر خوانده می‎شود و وقت فضیلت آن تا موقعی است که سایه شاخص به چهار هفتم آن برسد و چنان چه بخواهد نافله ظهر را بعد از نماز ظهر یا نافله عصر را بعد از نماز عصر بخواند بنابر احتیاط واجب نیت ادا و قضا نکند و به قصد ما فی الذمه به جا آورد.

مسأله 778. وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می‎شود از بین برود اگر چه بعید نیست امتداد وقت نافله مغرب به امتداد وقت آن فریضه باشد.

مسأله 779. وقت نافله عشا بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است و بهتر است بعد از نماز عشا بلافاصله خوانده شود.

مسأله 780. نافله صبح پیش از نماز صبح خوانده می‎شود و وقت آن بعد از فجر اول است تا وقتی که سرخی طرف مشرق پیدا شود، و نشانه فجر اول در وقت نماز صبح گفته شد. و ممکن است نافله صبح را بعد از نافله شب بلافاصله خواند.

مسأله 781. وقت نافله شب از نصف شب است تا اذان صبح و بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود.

مسأله 782. مسافر و کسی که برای او سخت است، نافله شب را بعد از نصف شب بخواند، می‎تواند آن را در اول شب به جا آورد.




برچسب ها : نمازهای مستحبی

تفاوتهای نماز واجب و مستحبی

مراسم تجلیل از نماز یاوران دختر و پسر مدارس سردرود استان همدان برگزار شد

با اینکه اذان و اقامه دارای فضیلت بسیار است؛ ولی نماز مستحبی، اذان و اقامه ندارد؛ بلکه اذان و اقامه، مختص نماز واجب است؛ آن هم نه تمام نمازهای واجب؛ بلکه فقط نمازهای یومیه.

 


در شرع انور اسلام علاوه بر نمازهایی که انجام آن‌ها بر همه مکلفین واجب و یکسان است، نمازهای مستحبی بسیاری نیز تشریع شده است که انجام آن‌ها به منظور تقرب بیشتر به خداوند و بهره گیری از خواص دنیوی یا اخروی آنها توصیه شده است.

در مقاله امروز، فرقهای نماز واجب و مستحب و برخی احکام نمازهای مستحبی را بیان خواهیم کرد.

 

فرقهای نماز واجب و مستحب

فرق های بین نماز مستحب و واجب از این قرار است:

با اینکه اذان و اقامه دارای فضیلت بسیار است؛ ولی نماز مستحبی، اذان و اقامه ندارد؛ بلکه اذان و اقامه، مختص نماز واجب است؛ آن هم نه تمام نمازهای واجب؛ بلکه فقط نمازهای یومیه.1

2ـ خواندن سوره در نمازهای مستحبی مستحب، و در نمازهای واجب، واجب است. 2

3ـ نماز مستحبی را می‌شود حتی در حال راه رفتن خواند و در این صورت رو به قبله بودن و آرامش بدن لازم نیست؛ اما در نماز واجب، آرامش بدن و رو به قبله بودن لازم است. 3

4ـ نماز مستحبی را می‌شود نشسته خواند، گرچه نمازگزار، توانایی ایستادن داشته باشد؛ اما نماز واجب باید در حال قیام خوانده شود و اگر نمازگزار، توانایی نداشت، هر مقدار آن را که می‌تواند باید ایستاده بخواند. 4

5ـ در نماز واجب خواندن «سور عزائم» جایز نیست؛ اما خواندن آنها در نمازهای مستحبی اشکال ندارد. 5

تمام شرایط نمازهای واجب از جمله پاک بودن بدن و لباس، غصبی نبودن آن‌ها، طهارت وضویی و در صورت لزوم غسل و دیگر شرایط نماز واجب، در نمازهای مستحبی هم باید رعایت شود

6ـ نمازگزار در حمد و سوره نمازهای مستحبی بین جهر و اخفات مخیر است؛ اما در نمازهای واجب، مانند ظهر و عصر، موظف به اخفات در حمد و سوره و در نماز صبح یا مغرب و عشا موظف به جهر در حمد و سوره است و در نمازهای واجب غیریومیه نیز بین جهر و اخفات مخیر می‌باشد، مانند نماز آیات و طواف. 6

نمازهای مستحبی را نمی‌شود به جماعت خواند، مگر نماز طلب باران و عید فطر و قربان؛ اما نمازهای واجب را می‌شود به جماعت خواند، مانند نمازهای یومیه و آیات.7

8ـ اگر نمازگزار در نمازهای مستحبی، شک کند که رکعت اول است یا دوم، مخیر است که بنا را بر رکعت اول بگذارد یا دوم؛ اما در نمازهای واجب یومیه، تفصیلات و اقسام خاص خود را دارد.8

9ـ نمازهای واجب را در سفر و وطن باید خواند، گرچه در سفر بعضی از آنها کوتاه (قصر) می‌شوند، مثل ظهر و عصر و عشا؛ اما خواندن برخی از نمازهای مستحبی در سفر جایز نیست، مانند نافله ظهر و عصر. 9

10ـ کم‏ شدن رکن در نماز مستحبی آن را مانند نماز واجب باطل می‌کند؛ ولی زیاد شدن رکن، آن را باطل نمی‌کند. پس اگر در نماز مستحبی بعد از گفتن تکبیرة الاحرام سهواً به رکوع رود و حمد وسوره را ترک کند، باید برگردد و حمد و سوره را بخواند و دو مرتبه به رکوع برود؛ اما اگر در نماز واجب پس از گفتن تکبیرة الاحرام سهوا به رکوع برود، باید نماز را ادامه دهد و نخواندن حمد و سوره، اشکالی ندارد. 10

11ـ قطع کردن نماز مستحبی قبل از پایان نماز حرام نیست؛ اما قطع کردن نماز واجب، حرام است.

نماز مستحبی را می‌شود حتی در حال راه رفتن خواند و در این صورت رو به قبله بودن و آرامش بدن لازم نیست؛ اما در نماز واجب، آرامش بدن و رو به قبله بودن لازم است

برخی احکام نمازهای مستحبی

1. تمام نمازهای مستحبی به صورت دو رکعتی خوانده می شوند، مگر نماز وتر در نافله شب، که یک رکعت است، و نماز اعرابی، که به صورت یک دو رکعتی و دو چهار رکعتی خوانده می شود. (العروه الوثقی، ج 2، ص 111، م 6)

2. شکستن نمازهای مستحبی حتی از روی اختیار جایز است. (العروه الوثقی، ج 2، ص 111، م 7)

3. برای نمازهای واجب، بهتر است انسان به مسجد برود، ولی درباره نوافل چنین دستوری نیست.

4. انجام کم و زیاد کردن سهوی در نمازهای مستحبی سجده سهو ندارد.

5. اگر نماز مستحب را کسی در وقتش نتوانست بخواند قضای آن را می تواند انجام دهد.

6. تمام شرایط نمازهای واجب از جمله پاک بودن بدن و لباس، غصبی نبودن آن‌ها، طهارت وضویی و در صورت لزوم غسل و دیگر شرایط نماز واجب، در نمازهای مستحبی هم باید رعایت شود.

 

پی نوشتها:

1 . توضیح المسائل محشی، ج‏1، ص‏518.

2 . تحریر الوسیله، امام خمینی رحمه الله ، ج‏1، ص‏149.

3 . توضیح المسائل محشی، ج‏1، ص‏432.

4 . همان، ص‏426.

5 . تحریر الوسیله، امام خمینی رحمه الله ، ج‏1، ص‏149.

6 . همان، ص‏150.

7 . تحریر الوسیله، امام خمینی رحمه الله ، ص‏241.

8 . مجمع الرسائل (المحشی لصاحب الجواهر)، ج‏1، ص‏309.

9 . توضیح المسائل محشی، ج‏1، ص‏426.

10 . همان، ص‏648.





برچسب ها : نمازهای مستحبی

نماز غفیله

مسأله 783. یکی از نمازهای مستحب نماز غفیله است و وقت آن بین نماز مغرب و عشا است و در رکعت اول آن، بعد از حمد باید به جای سوره این آیه را بخوانند:

وَذَا النّوُنِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیْهِ فَنَادی فی الظُّلُمَاتِ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَکَ إنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّیْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذَلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنین

و در رکعت دوم بعد از حمد به جای سوره این آیه را بخوانند:

وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَیْبِ لا یَعْلَمُهَا إلاَّ هُو وَیَعْلَمُ مَا فِی البَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَة إلا یَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّة فی ظُلُمَاتِ الأرْضِ وَلاَ رَطْب وَلاَ یَابِس إِلاَّ فی کِتَاب مُبِین

و در قنوت آن بگویند:

أَللّهُمَّ إنّی أَسْأَلُکَ بِمَفَاتِحِ الْغَیْبِ الَّتی لا یَعْلَمُهَا إِلاَّ أَنْتَ أنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَأنْ تَفْعَلَ بی کَذَا وکَذَا

و به جای کلمه کذا و کذا حاجت‎های خود را بگویند و بعد بگویند:

أَللّهُمَّ أنْتَ وَلِیُّ نِعْمَتی وَالْقَادِرُ عَلی طَلِبَتی تَعْلَمُ حَاجَتی فَأسْئَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمُ السَّلاَمُ لَمَّا قَضَیْتَهَا لِی




برچسب ها : نمازهای مستحبی


X